Over: Ronald Schoneveld

Naast de hoogste kwaliteit is ook duurzaamheid zeer belangrijk.

Ik ben Ronald Schoneveld en heb jarenlange ervaring als hovenier. Biologisch tuinieren heeft mijn hart. Ik vind dat we goed voor de aarde moeten zorgen. Het werk dat ik mag doen geeft me veel plezier en ik houd er van om met groen te werken. Daarbij ga ik voor de hoogste kwaliteit. Daarnaast is ook duurzaamheid zeer belangrijk.

Bij de aanleg van nieuwe tuinen wordt daarom gekeken in hoeverre materiaal hergebruikt kan worden, wordt aandacht besteed aan infiltratie van regenwater en de verhouding van groen en steen. Ook bij onderhoud houd ik steeds meer rekening met wat echt noodzaak is. Zo laat ik in de wintermaanden blad zoveel mogelijk liggen in de borders. Dit zorgt voor een mulchlaag die voeding afgeeft aan de bodem, een isolatielaag vormt en bescherming biedt aan dieren. In de warmere perioden geeft deze mulchlaag extra bescherming tegen uitdroging omdat het het vocht langer vasthoudt in de grond.

Kortom, bij alles wat ik doe wordt er vooruit gedacht.

Niet iedereen heeft de tijd en energie om zelf een tuin aan te leggen of te onderhouden. Ik help graag met advies en aanleg.